Lær kunsten at gennemskue en løgn

Forestil dig, at du kan gennemskue dine kunder, dine kolleger, din chef, når du bliver udsat for en løgn. Det kan ikke lade sig gøre at blive 100% træfsikker i løgnedetektering. Men ved at gå metodisk til værks og med den viden, workshoppen tager udgangspunkt i, kan du med øvelse optimere din hitrate til at gennemskue, om en person er troværdig eller lyver til ca. 70%.

I workshoppen trænes der i at genkende de 7 grundfølelser i ansigtet – kaldet microexpressions – via videoklip. Dernæst testes den tillærte viden af i gruppearbejde, hvor man får lov til “at lyve for hinanden”. Dette er både underholdende og meget lærerigt.

Den viden som formidles tager udgangspunkt i den amerikanske psykolog og videnskabsmand Paul Ekmans forskningsresultater.

Lyveworkshoppen kan vare fra 90-150 minutter. Længerevarende undervisningsforløb arrangeres i samarbejde med Tony Evald Clausen og Menneskekenderen.dk

 

”Foredraget om den grundlæggende viden om kropsprogsaflæsning og om at gennemskue en løgn var der ved vores evaluering af arrangementet mange positive tilbagemeldinger på. Jeg tror, at de fleste vil nikke genkendende til Niels Krøjgaards teorier, når man pludselig står i en situation, hvor det bliver aktuelt”.

Bo Jonassen
Rigspolitiet

 

”Det var forrygende at få simple værktøjer til at få dybere indsigt i lyve-mekanismer. Værktøjer, som også kan bruges til at blive skarpere på at gennemskue skjulte dagsordener.

Dejligt med højt tempo og hands-on øvelser. Et dejligt anderledes og klogt input”.

Lene Koogi
Journalist, DR Nyheder